Прикордонники отримали від ФРН сучасну криміналістичну лабораторію на колесах. ВІДЕО

 

Завдяки посольству Німеччини в Україні Державна прикордонна служба отримала сучасну мобільну криміналістичну лабораторію. Такий пересувний комплекс дає змогу проводити експертизу документів одразу на пункті пропуску.

Модерну техніку для ДПСУ подарували партнери – федеральна поліція Німеччини.

“Я рада, що сьогодні можу передати приклад нашої довгострокової співпраці між прикордонною службою України і федеральною поліцією Німеччини. Таких машин поки що в Німеччині нема”, – сказала на презентації Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Анка Фельдгузен.

Саме німецькі партнери оплатили спецзамовлення для українських прикордонників. А спроєктувала та виготовила пересувну лабораторію компанія Smart Defense, яка вже віддавна створює спецтехніку для українських силовиків.

Наразі українські прикордонники відправляли документ, який викликає підозру, у стаціонарні лабораторії та чекали результату 7-10 днів. Мобільна лабораторія дозволяє верифікувати папери на місці.

Як зауважив на презентації голова ДПСУ Сергій Дейнеко, “Україна лишається форпостом Європи, і така техніка дуже актуальна для роботи прикордонників”.

“Ця машина була створена, щоб можна було оперативно виїхати на місце і там же провести всю необхідну експертизу документів. Ми оснастили машину всією необхідною технікою – від електронної інформаційної бази даних описів паспортів та документів до електронної лупи”, – розповів начальник проєктного відділу компанії Ігор Федорчук.

“Також машину зробили повністю автономною – вона може працювати як від автогенератора, від додаткового акумулятора, що встановлений у техзоні авто, та від джерела живлення у 220 вольт на місці призначення”, – додав Федорчук.

За його словами, машину обладнали необхідними обігрівачами для роботи взимку і кондиціонерами для спекотної пори.

автор тексту і відео: Катерина Стулень, “Новинарня

Читайте також:
Голова ДПСУ назвав історію про порушення кордону зі стріляниною
пропагандою російських спецслужб до дня ФСБ


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.