Міністром ветеранів призначили генерала СБУ Юлію Лапутіну

 

Верховна Рада призначила генерал-майора СБУ Юлію Лапутіну на посаду міністра у справах ветеранів.

Таке рішення на засіданні в п’ятницю, 18 грудня, підтримали 248 народних депутатів.

Кандидатуру Лапутіної вніс прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Він просив підтримати та проголосувати за її призначення.

“Як я бачу вирішення питання ветеранів? Це має бути системна державна робота, де поєднуються зусилля парламенту, уряду, громадських організацій і, звичайно, міністерства”, – сказала вона під час виступу в Раді.

Юлія Лапутіна народилася 1967 року у м. Києві. Має педагогічну та психологічну освіту. Також захистила кандидатську дисертацію із психології та здобула науковий ступінь кандидата психологічних наук. Має професійну підготовку зі спортивної стрільби.

У 1992 році почала службу в лавах Служби безпеки України оперуповноваженою підрозділу контррозвідки. Протягом 2010-2012 років обіймала посаду заступника начальника Центру спеціальних операцій “А” СБУ.

З 2014 року – заступник начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України.

З 14 квітня 2014 року в складі першої об’єднаної групи СБУ висадилася на Краматорському аеродромі, захист якого забезпечував спецпідрозділ “Альфа”. У вересні-грудні була командиром оперативної групи СБУ в АТО і виконувала завдання із затримання учасників проросійських терористичних формувань.

Входить до складу Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України.

У березні 2020 року президент України Володимир Зеленський присвоїв Лапутіній військове звання генерал-майора.

Наразі працює в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України – генеральний директор директорату.

Як інформувала “Новинарня“, 16 грудня Рада прийняла відставку попереднього міністра у справах ветеранів Сергія Бессараба.

Читайте також:
Новим міністром у справах ветеранів можуть стати генерал СБУ Лапутіна або Герой України Порхун

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна