Біля КПВВ “Новотроїцьке” відкрили сервісний центр. ФОТО

 

У районі проведення операції Об’єднаних сил відкрили багатофункціональний сервісний центр на КПВВ “Новотроїцьке”.
Його спорудили за аналогом центру на КПВВ “Щастя”, що запрацював з 10 листопада.

На монтаж та обладнання комплексу знадобився лише місяць, передає в середу, 16 грудня, пресцентр штабу ОС.

Так, тут громадяни України зможуть отримати безоплатну правову допомогу, адміністративні та соціальні послуги в Центрі надання адмінпослуг.

Фото: пресцентр штабу ОС

Також у сервісному центрі розміщено:

  • медичний пункт;
  • відділення поліції;
  • поштове та банківське відділення;
  • кімната матері і дитини;
  • аптека;
  • магазин товарів першої необхідності.

Фото: пресцентр штабу ОС

“Однією з переваг центру є те, що вся конструкція – розбірна і в разі потреби її можна демонтувати та встановити на іншому місці. Приміром, на кордоні з Росією, після деокупації тимчасово окупованої території України”, – зазначив віце-прем’єр- міністр – міністр з питань реінтеграції ТОТУ Олексій Резніков. 

Наступний такий центр влада планує відкрити на КППВ “Чонгар” на адмінмежі з Кримом.

Зі слів Резнікова, вже протягом 2021 року такі сервісні центри будуть на всіх КПВВ в Донецькій та Луганській областях.

Фото: пресцентр штабу ОС

“Ще одним із позитивних моментів є й те, що в усіх установах, що входять до даного комплексу, працюють мешканці навколишніх населених пунктів. Тобто, такі центри дають нові робочі місця для жителів прифронтових районів”, – додав він.

В ході відкриття сервісного центру заступник командувача Об’єднаних сил з питань застосування ДПСУ полковник Андрій Тишкевич розповів присутнім про функціонування КПВВ та провів презентацію сучасного обладнання для огляду та перевірки на пропускному пункті людей і транспортних засобів.

Фото: пресцентр штабу ОС

“Інфраструктура КПВВ “Новотроїцьке” включає в себе 14 модулів перевірки документів, що дає можливість одночасно перевіряти 28 осіб.  Таким чином, встановленим порядком, протягом поточного року через КПВВ пропущено 540 тисяч осіб та 92 тисяч транспортних засобів”, зазначив полковник Тишкевич.

Серед гостей на відкритті багатофункціонального сервісного центру були присутні посли трьох країн – Польщі, Швеції та Німеччини.

“Вони були вражені якістю та термінами підготовки обладнання центру і виявили побажання – щоб такі сервісні центри з’явилися по всьому кордону України”, – підсумували в пресцентрі ОС.

Читайте також:
Україна відкриває сервісні центри на двох нових КПВВ та чекає виконання зобов’язань РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна