Facebook видалив сотні акаунтів з РФ і Франції, які втручалися у справи країн Африки і Близького Сходу

 

Соціальна мережа Facebook видалила в кількох країнах Африки, а також у Сирії сотні акаунтів та сторінок походженням із Росії та Франції через “неавтентичну поведінку” на платформі.

Про це йдеться у повідомленні в блозі компанії у вівторок, 15 грудня.

“Сьогодні ми видалили три мережі акаунтів за порушення наших правил щодо іноземного або урядового втручання, яке вважається координованою неавтентичною поведінкою від імені іноземної або урядової організації. Ці мережі з Франції та Росії направляли свої зусилля на декілька країн Північної Африки й Близького Сходу”, – заявили у “Фейсбуці”.

Соцмережа зазначила, що видалила 84 facebook-акаунтів, 6 сторінок, 9 груп та 14 instagram-акаунтів, які були створені у Франції через втручання у справи Центральної Африканської Республіки (ЦАР), Малі, Нігерії, Буркіна-Фасо, Алжира, Кот-д’Івуару та Чаду.

Також компанія видалила 63 FB-акаунтів, 29 сторінок, 7 груп та 1 Instagram-акаунт, які були створені у Росії та були націлені на “неавтентичну поведінку” в Центральній Африканській Республіці, Мадагаскарі, Камеруні, Екваторіальній Гвінеї, Мозамбіку, Південно-Африканській Республіці та діаспори ЦАР у Франції.

Крім того, соцмережа видалила 211 FB-акаунтів, 126 сторінок, 16 груп та 17 Instagram-акаунт, які були створені у Росії й демонстрували “неавтентичну поведінку” в Лівії, Судані й Сирії.

Читайте також:
Facebook видалив три групи російських акаунтів, які гнали фейки зокрема і на Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна