В Авдіївці урочисто зустріли потяг з Києва. ФОТО

 

В Авдіївці Донецької області урочисто зустріли потяг Київ-Покровськ, який прибув у прифронтове місто вперше з початку російського вторгнення на Донбас.

Поїзд відправився в неділю, 13 грудня, зі станції “Київ-Пасажирський” о 19:19 і в понеділок, 14 грудня, прибув на станцію “Авдіївка” о 09:10.
У зворотному напрямку відправлення зі станції “Авдіївка” – о 21:15, прибуття на станцію “Київ-Пасажирський” – об 11:04.

Фото: пресцентр штабу ООС

“Це стало можливим завдяки небайдужій позиції Командувача операції Об’єднаних сил генерала-лейтенанта Володимира Кравченка та Міністра інфраструктури України Владислава Криклія. Відсьогодні поїзд “Київ-Авдіївка” курсуватиме щодня”, – йдеться в повідомленні пресцентру штабу ООС.

Фото: пресцентр штабу ООС

Як зазначив у своєму зверненні до містян Авдіївки голова військово-цивільної адміністрації Віталій Барабаш, відновлення курсування потяга це “перемога для усього міста та його жителів”.
Адже таке сполучення дозволить зручно пересуватись та підтримувати зв’язок з важливими транспортними вузлами місцевим жителям та військовим, які задіяні до виконання завдань в районі проведення ООС.

“Хто сказав, що ранок добрим не буває? Сьогодні в Авдіївці свято. Прифронтове місто зустрічає поїзд з Києва. Це ще один крок на шляху до миру”, – прокоментував на ФБ подію нардеп Муса Магомедов від цього округу.

Як інформувала “Новинарня“, в неділю, 13 грудня, з Києва відправився перший потяг до міста Авдіївка на Донеччині, пряме залізничне сполучення з яким було перерване у 2014 році.
Як відомо, після початку війни на Донбасі, а також окупації Росією Криму “Укрзалізниця” скасувала туди пасажирські поїзди.
Згодом були відновлені залізничні маршрути в обхід окупованих територій, а також до лінії розмежування. Зокрема, поїзд “Київ – Костянтинівка”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна