Херсонський завод “Паллада” побудував плавучий причал для катерів ВМСУ. ВІДЕО

 

Херсонський державний завод “Паллада” побудував плавучий причал для катерів Військово-морських сил ЗСУ.

Як повідомили в пресслужбі Міністерства оборони в неділю, 13 грудня, причал уже вирушив до порту “Південний” на Одещині.

Сума контракту від Міноборони — 23,5 млн. Довжина причалу з надміцного бетону — 57 метрів.

У відомстві зазначили, що замовлення Міноборони для заводу “Паллада” стало першим за роки незалежності. Ця подія є надзвичайно важливою для фінансової спроможності заводу, який протягом багатьох років не отримував держзамовлень.

Завдяки цьому причалу МОУ хоче посилити спроможності Військово-морських сил України у Чорному морі.

Нагадаємо, завод “Паллада” уклав контракт із Міністерством оборони України на будівництво та постачання плавучого причалу для потреб ВМС ЗСУ в жовтні.

Як відомо, Херсонський державний завод “Паллада” – суднобудівне підприємство, що спеціалізується на будівництві залізобетонних композитних плавучих доків для обслуговування суден цивільного та військового флоту. З квітня 2011 року підприємство входить до складу “Укроборонпрому”.
У 2017 році завод побудував 120-метровий плавучий док, який може занурюватися на глибину 12,2 м, для кіпрської компанії Multimaine Shipyards Ltd.

У серпні 2020 року, після візиту до Херсона, президент України Володимир Зеленський доручив Міністерству оборони придбати плавучі причали для ВМС ЗС України у заводу “Паллада”.
Пресслужба президента інформувала, що має відбутися закупівля трьох плавучих причалів, без вказання конкретної моделі та термінів їх постачання. Відповідну вказівку від глави держави отримав заступник міністра оборони Олександр Миронюк.
“Було погоджено, що до кінця місяця “Паллада” підготує пакет документів для оформлення замовлення трьох причалів, і вже у вересні контракт буде підписано”, – ішлося в повідомленні пресслужби президента.

“Державні підприємства повинні мати державні замовлення”, – заявив тоді Зеленський.

Плавучі причали є доречним рішенням для ВМСУ в умовах браку стаціонарних причалів та місць базування для суден.

У червні 2020 року відділ підготовки та проведення закупівель за напрямком оперативного, технічного та медичного забезпечення управління проведення закупівель департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів МОУ вже оголошував тендер на придбання плавучого причалу ПЖ-61У або еквівалент на загальну суму у 23,5 млн гривень, писав Український мілітарний портал.

Читайте також:
Новий командувач ВМСУ Олексій Неїжпапа: “Нептун” добиває до Севастополя. Ми повернемось

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна