Санду відвідає Україну. Це буде її перший закордонний візит на посту президента Молдови

 

Обрана президентка Молдови Майя Санду зазначила, що візит до України буде її першою закордонною поїздкою на посаді президента.

Про це вона сказала під час зустрічі з главою МЗС України Дмитром Кулебою в четвер, 10 грудня, передає пресцентр МЗС.

Зазначається, що Кулеба привітав Санду із переконливою перемогою на президентських виборах і передав їй запрошення від імені президента України Володимира Зеленського відвідати Україну з візитом.

Майя Санду прийняла запрошення і зазначила, що візит до України буде її першою закордонною поїздкою на посаді президента, зазначено у повідомленні.

“Україна вітає успішне проведення вільних і демократичних президентських виборів у Молдові, які чітко підтвердили європейський вибір молдовського народу. Ми готові відкрити якісно нову сторінку в українсько-молдовських відносинах”, — заявив міністр Кулеба.

У МЗС додали, що Кулеба висловив вдячність Майї Санду за її чітку і послідовну позицію щодо засудження російської агресії та окупації РФ українського Криму, підтримки територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах.

Читайте також:
МЗС України підтримало ідею Санду про виведення військ РФ із Придністров’я

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна