Росіянин з прапором України протестував під Кремлем

 

Росіянин Михайло Юдін вийшов на протест до стін Кремля з українським прапором. Чоловік вимагав, аби президент Росії Володимир Путін припинив війну.

Під час протесту у вівторок, 8 грудня, Юдін тримав прапор та квіти, які він згодом поклав до монумента місту-герою Києву, повідомляє УНІАН.

Росіянин зазначив, що щодня Україну принижують на всіх державних телеканалах Росії, називаючи нацистською державою. За словами Юдіна, це не просто образа, а злочин. У кримінальному кодексі Росії є стаття про розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Протестувальник наголосив, що внесок України в перемогу над нацизмом був колосальним.

Юдін додав, якщо нічого не робити, потім буде соромно. Тому він вийшов на протест. Крім того, чоловік зауважив, що на російських ЗМІ звучать прямі погрози бомбити Київ та Харків, ділити Україну.

“Люди в Росії поступово звикають, що якщо завтра буде війна – це нормально, нацистів же б’ємо”,
– зазначив Юдін.

Під час акції до чоловіка підійшли поліцейські та хотіли його затримати. Однак після перевірки документів та “наради” з начальством правоохоронці передумали.

Читайте також:
Лукашенко не став розганяти протест під гаслами “ПТН ПНХ з Білорусі”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна