На Полтавщині СБУ викрила мільйонну оборудку із закупівлею обмундирування для військових

 

Контррозвідники Служби безпеки України звітують, що викрили командування однієї з військових частин, дислокованих у Полтавській області, на розтраті бюджетних грошей під час держзакупівель військового майна.

Про це повідомили в пресцентрі української спецслужби в понеділок, 7 грудня.

Зазначається, що посадовці організували механізм одержання неправомірної вигоди через придбання захисних елементів військового обмундирування за безпідставно завищеними цінами.

“Для реалізації схеми і перемоги визначеної комерційної структури вони створили штучні умови. Встановлено, що “різниця” у розмірі 30% від суми укладеного договору з постачальниками продукції була привласнена фігурантами”, – йдеться в повідомленні.

Під час обшуків на території військової частини правоохоронці виявили документацію із доказами протиправної діяльності. Також вилучено контрольні зразки придбаних товарів для проведення експертиз на відповідність технічним вимогам, зазначили в СБ.

За оцінками експертів, оборудка завдала державі збитки у розмірі понад 1 мільйон гривень.

Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру.

У межах кримінального провадження за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Читайте  також:
Офіс генпрокурора повідомив про завершення розслідування у “справі бронежилетів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна