У Криму почали забудову Тихої бухти поблизу Феодосії

 

У селищі Орджонікідзе, біля меж Тихої бухти, співробітники російської адміністрації Феодосії 2 грудня виявили будівельну техніку, що здійснювала роботи з планування території.

Проросійський активіст із Криму Олександр Таліпов 2 грудня на своїй сторінці у фейсбуці опублікував відео про те, як на ділянці проводяться роботи.

“Забудову підступів ЛРП “Тиха Бухта” вже розпочали! Хто там доводив, що це не можливо? Будуть там готелі… Зранку екскаватор зрізає ґрунт і прокладає дорогу!” – написав активіст.

З його слів, забудовник веде себе нахабно та “натякає на зв’язки з Аксьоновим” (Сергій Аксьонов – російський глава Криму – Н.)

Влада Феодосії стверджує, що забудовнику видали припис про негайне припинення будь-яких робіт, навіть планувальних, передає видання “Крим.Реалії”.

За даними адміністрації, власником також було проігноровано попереднє застереження, видане 25 листопада, про недопущення порушення земельного законодавства.

“Адміністрація міста Феодосії звернулася до суду з позовом про накладення заборони на будь-які дії із земляних або будівельних робіт до ухвалення рішення про законність ведення робіт на цій земельній ділянці”, – йдеться у повідомленні.

Влада зазначила, що ця земельна ділянка, “право власності на яку виникло до 2011 року”, була сформована в небезпечній зсувній зоні, а проведені роботи можуть призвести до загрози життю і здоров’ю людей.

Тиха бухта, розташована між селищами Коктебель і Орджонікідзе, перебуває, за словами місцевих жителів, під загрозою зникнення.
У травні 2017 року жителі Коктебеля звернулися до Путіна з проханням захистити від забудови Тиху бухту.

Довідково:
“Тиха бухта” — регіональний ландшафтний парк, розташований на Південному березі Криму на землях міської ради Феодосії.
Площа — 1 508,7 га.
У 2014 році окупаційна російська влада передала Мис Айя і “Тиху Бухту” Мінприроді Росії як природні території під особливою охороною.
На території парку зареєстровано 15 видів тварин, 25 видів птахів, 27 видів рослин, занесених до Червоної книги. Зустрічається 64 рідкісних види рослин.

Читайте також:
Окупанти ліквідували два природні заповідники в Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна