Заява Столтенберга про мілітаризацію Криму “зачепила” російського главу півострова, він відповів

 

Російський глава Криму Сергій Аксьонов вважає, що заяви генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга щодо посилення Росією військової присутності в Криму є “виправданням нарощування присутності сил альянсу в регіоні Чорного моря”.

Про це йдеться в коментарі Аксьонова на урядовому порталі Криму, оприлюдненому в четвер, 3 грудня.

“Головна мета подібних заяв – виправдати нарощування присутності сил альянсу в регіоні Чорного моря. Це звичайний демагогічний прийом – валити з хворої голови на здорову”, – видав Аксьонов.

Він також сказав, що угруповання Збройних сил Росії в Криму “відповідає існуючим загрозам”.

Як інформувала “Новинарня“, 2 грудня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ на пресконференції за підсумками другого дня зустрічей міністрів закордонних справ Альянсу вказав на те, що Росія “продовжує порушувати суверенітет і територіальну цілісність України та Грузії, а також – нарощувати військову міць у Криму й все активніше розміщувати сили в Чорноморському регіоні”.
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба того ж дня запросив держави-члени НАТО взяти активну участь в реалізації “Кримської платформи”, а також поінформував їх про порушення Росією норм міжнародного гуманітарного права в Криму, зокрема, розповів про примусовий призов громадян України до лав російських збройних сил.

Читайте також:
США провели ракетні пуски в Румунії з установок, які можуть дістати до окупованого Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.