“Редакційна помилка”: об’єднання мусульман Польщі відреагувало на публікацію календаря з мечетями у “російському” Криму

 

У релігійному об’єднанні мусульман Польщі назвали “редакційною помилкою” підписи “Російська Федерація” до кримських мечетей в опублікованому релігійному календарі на 2021 рік.

Про це йдеться в зверненні муфтія Польщі Томаша Мишкевича, опублікованому на сайті організації.

“Я висловлюю глибоке співчуття і прошу вибачення у всіх, хто відчував себе скривдженим через це. Очевидно, сталася помилка. Я не хочу звинувачувати себе або кого-небудь тут: це серйозна помилка, якої не повинно було трапитися, але вона сталася. Відбулася редакційна помилка на етапі створення, фатальний автоматизм письменника і перенесення назви “(Російська Федерація)”, що з’явився на інших сторінках календаря, за що ще раз прошу вибачення”, – сказав Мишкевич.

Він вказав на те, що “не було мети створювати додаткову напруженість в і без того складній політичній ситуації”.

“Ми всі підтримуємо вільний Крим, який так важливий для всіх татар, зокрема для польсько-татарської громади. Мені дуже шкода, що стався такий неприємний випадок, тим більше, що Релігійне об’єднання мусульман в Республіці Польща було і залишається аполітичним. Одна з наших основних цілей – відстоювати право мусульманської громади на релігійну практику, недоторканність релігійних об’єктів і кладовищ”, – йдеться у зверненні муфтія.

При цьому зазначається, що помилка в календарі вже виправлена.

Разом з тим, як зазначив член виконавчого комітету Всесвітнього конгресу кримських татар від Польщі Недім Усейнов, на календарі так і не з’явилася вказівка того, що Крим територіально належить Україні.

“Ні слова про приналежність Криму до України. Крім того, напис “Крим” забрали з календарної дошки кримської мечеті, а потрібно було додати “Україна” в дужки», – написав він у фейсбуці.

Як інформувала “Новинарня“, релігійне об’єднання мусульман в Польщі видало календар на 2021 рік, де зображення кримських мечетей на півострові підписані як “Російська Федерація”.

Читайте також:
BMW для користувачів РФ позначила на картах Крим російським

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна