СБУ затримала інспектора Галицької митниці за систематичні хабарі

 

Співробітники Служби безпеки України затримали інспектора митного посту “Яворів” Галицької митниці за систематичне отримання хабаря від водіїв.

Як поінформував пресцентр СБУ у вівторок, 1 грудня, протягом зміни митник отримував хабарів на суму від 60 тисяч гривень.

Як встановило слідство, посадовець організував корупційний механізм під час митного оформлення авто. За фіксовану суму зловмисник забезпечував безперешкодний пропуск транспортних засобів через митний кордон.

Оперативники спецслужби задокументували, що протягом зміни митник отримував неправомірної вигоди від 60 тисяч гривень. На своїй посаді він пропрацював 1,5 місяця, за цей час задокументовано 15 його чергувань.

Зазначається, що правоохоронці затримали фігуранта відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання чергового хабаря.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії. Перевіряється причетність керівної ланки митного посту до корупційної діяльності.

Викриття зловмисника проводилось спільно зі слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого Львові, під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури за сприяння внутрішньої безпеки Галицької митниці.

Нагадаємо, нещодавно CБУ викрила на митниці корупційну схему ввезення “євроблях”.

Читайте також:
Нефьодов розповів, чому його звільнили з посади глави Державної митної служби. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна