Рада розблокувала отримання €100 млн кредиту від Польщі

 

Верховна Рада у вівторок, 1 грудня, ухвалила закон, необхідний для отримання кредиту від Польщі на облаштування кордону та низку інших проєктів.

Відповідний законопроєкт №3039а “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з окремих операцій на період реалізації Договору між урядом України та урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги та інших питань державного боргу” підтримали у другому читанні та в цілому 304 народних депутати, передає “Укрінформ”.

Закон доповнює Податковий кодекс новим пунктом, згідно з яким тимчасово, на період реалізації Договору між урядом України та урядом Польщі про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги за нульовою ставкою податку на додану вартість оподатковуються операції з постачання товарів/послуг на митну територію України, які здійснюються безпосередньо виконавцями, зареєстрованими в Республіці Польща, та їх представництвами, зареєстрованими на митній території України, відповідно до контрактів, укладених на виконання Договору із замовниками проєктів з розбудови та облаштування підрозділів охорони державного кордону, міжнародних автомобільних пунктів пропуску, проєктів з будівництва, реконструкції та капітального ремонту автомобільних доріг західного регіону.

Уряд Польщі надає Україні кредит у розмірі, який не перевищує 100 мільйонів євро, для фінансування проєктів з розбудови прикордонної дорожньої інфраструктури та облаштування пунктів пропуску на українсько-польському кордоні та на інші проєкти.

Кредитну угоду на 100 млн євро терміном дії 30 років Україна і Польща підписали ще в 2015 році.

Нагадаємо, Європейський Союз надасть Україні 9,6 млн євро на удосконалення цифрової інфраструктури та підтримку у побудові надійної системи електронних послуг.

Читайте також:
Польща й Угорщина заблокували ухвалення бюджету Євросоюзу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна