Батальйон “Донбас-Україна” повернувся з передової. ВІДЕО

 

Особовий склад 46-го окремого штурмового батальйону “Донбас-Україна” 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи повернувся з зони проведення операції Об’єднаних сил.

У пункт постійної дислокації в Лозовій Харківської області військові прибули в понеділок, 30 листопада.

Зі слів командира батальйону В’ячеслава Власенка, підрозділ виконував бойове завдання на фронті протягом восьми місяців.

Без втрат серед особового складу ця ротація не обійшлася

“Один боєць отримав кульове поранення від ворожого снайпера… Ворог підпалив поля, позиції наші почали палати, два бійця намагалися врятуватися від пожежі, на жаль, потрапили на мінне поле, підірвалися не міні, обидва загинули”, – розповів Власенко.

Після відпусток військових чекатиме переїзд на полігон та навчання.

Батальйон також привітали з поверненням керівники міста. Раніше підрозділ зустрічали урочисто й масово на площі, але цього разу заходи скасували через епідситуацію в країні.

Читайте також:
24 омбр ЗСУ повернулася з ООС. За пів року на фронті – один загиблий

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна