Українська делегація в ТКГ відреагувала на спроби противника замінувати позиції ЗСУ

 

Українська делегація у Тристоронній контактній групі відреагувала на спробу російських диверсійно-розвідувальних груп здійснити мінування позицій українських військових у районі Луганського на Донеччині.

Як повідомили на офіційній сторінці Української делегації ТКГ у фейсбуці, ця спроба свідчить про недотримання ворогом домовленостей, досягнутих під час засідання ТКГ, у зв’язку з чим вони чекають відповідної реакції Міністерства закордонних справ України.

“Злагодженими діями військовослужбовців підрозділів Об’єднаних сил було зірвано намагання ворожих диверсантів провести мінування позицій наших військ та відмовитися в подальшому від виконання диверсійних заходів. Після вогневого контакту противник відійшов. Під час огляду шляху відступу ворожої ДРГ було виявлено засоби мінування російського виробництва, зокрема три МОН-50 та споряджений касетний контейнер типу КСФ-1 з мінами типу ПФМ-1, які заборонені Женевською конвенцією”, – йдеться в повідомленні.

Окрім того, були виявлені особисті речі та бронежилети з позивними “Мартин”, “Худий” та “Григор”, два речових мішки, кабель, чотири магазини, споряджені патронами 5,45 мм.

Нагадаємо, 29 листопада в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ”, неподалік смт Луганське на Донеччині, підрозділ Об’єднаних сил своєчасно виявив висування диверсійно-розвідувальної групи противника і зірвав спробу ворожих диверсантів провести мінування позицій наших військ.
Протягом минулої доби на ділянках відповідальності українських підрозділів у зоні ООС було зафіксовано чотири порушення домовленостей з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

Читайте також:
“Такої бійки я не пам’ятаю взагалі”: Арестович розповів про поведінку росіян на засіданні ТКГ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна