У другому турі виборів мера Чернівців перемагає Роман Клічук

 

У другому турі виборів міського голови Чернівців, за даними екзит-полів, перемагає підприємець Роман Клічук.

За результатами екзит-полу Info Sapiens на замовлення PGR Consulting Group LLC, станом на 18:30 Клічук набрав 61,1% голосів, його конкурент, колишній “регіонал” Віталій Михайлішин — 38,5%.

Перемогу Клічука також підтверджують дані екзит-полу Інституту соціології Маковецького: 59,1% проти 40,9% у Михайлішина, передає “Молодий буковинець”.

48-річний Роман Клічук був висунутий кандидатом у мери від партії “Єдина альтернатива”, у першому турі 25 жовтня він набрав 27,29% голосів.
Понад 20 років займається підприємницькою діяльністю. Був депутатом обласної ради від ВО “Батьківщина”, сотим номером у списку Самопомочі на парламентських виборах. Входив до виконавчого комітету Чернівецької міськради, однак вийшов з його складу.

Віталій Михайлішин висувався від своєї партії “Команда Михайлішина”. У першому турі набрав 21,33%.
Депутат Чернівецької міськради двох попередніх скликань, голова фракції “Рідне місто”. У 2010−2014 роках був депутатом міської ради від Партії регіонів. Тричі балотувався до Верховної Ради та двічі — в мери міста.

Другий тур виборів мера в Чернівцях – останній у серії виборів місцевої влади у великих містах, починаючи з 25 жовтня.

Читайте також:
На виборах мера Львова перемогу вкотре здобув Садовий

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна