Міноборони збільшило замовлення для “Артема” і стурбоване заявами з підприємства

 

Міністерство оборони України в Державному оборонному замовленні на 2021 рік збільшило удвічі обсяги для холдингової компанії “Артем”.

Про це повідомила пресслужба МОУ, висловивши стурбованість заявами ДАХК.

Зазначається, що у 2020 році Міноборони профінансовано виконання ДАХК “Артем” дослідно-конструкторської роботи з розроблення артилерійських боєприпасів та постачання некерованих авіаційних ракет на суму 49 млн грн.

Крім цього, підготовлено додаткові замовлення некерованих авіаційних ракет, ракетного комплексу “Нептун” та ракет для комплексу “Вільха” на суму близько 900 млн грн., у яких ДАХК “Артем” є головним виконавцем або співвиконавцем.

“З огляду на це, питання контрактів для Збройних сил не може бути критичним для стабільного функціонування підприємства і лежить, швидше, у іншій площині. Як об’єктивного характеру, зокрема, пандемії і тотального локдауну, так і суб’єктивних факторів, які оборонне відомство з етичних міркувань не коментуватиме.
Продукцію оборонного призначення у вітчизняних підприємств Міністерство оборони України замовляє відповідно до потреб та пріоритетів Збройних Сил України, визначених у Генеральному штабі Збройних Сил України.
Заяви керівництва компанії про переведення з першого кварталу наступного року близько 70% працівників ДАХК “Артем” на одноденний робочий тиждень викликають стурбованість, оскільки є природним запитання: яким чином за таких умов підприємство планує виконувати свої зобов’язання згідно з держоборонзамовленням”, – ідеться в повідомленні МОУ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна