Екскерівника “Нафтогазу” Бакая засудили в РФ за масштабне шахрайство

 

Басманний суд у Москві засудив до чотирьох років позбавлення волі умовно колишнього голову НАК “Нафтогаз України” і екскерівника Державного управління справами України Ігоря Бакая за особливо велике шахрайство.

Про це в п’ятницю, 27 листопада, повідомляє “Інтерфакс” з посиланням на пресслужбу суду.

“Вироком суду від 26 листопада 2020 року Бакаю призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на чотири роки. Призначене покарання слід вважати умовним з іспитовим терміном чотири роки”, – йдеться в повідомленні.

Згідно з вироком, Бакай визнаний винним в особливо великому шахрайстві – (ч. 4 ст. 159 КК РФ).

Як інформувала “Новинарня“, Ігоря Бакая затримали в Москві в жовтні 2017 року. Після затримання суд взяв його під варту, але вже в листопаді того ж року Бакая відправили під домашній арешт.

Російське слідство інкримінувало Бакаю розкрадання 12 млн доларів у Metalloinvest Limited, отриманих в рамках договору позики від імені ТОВ “Індустріальна група “Російський ведмідь”. Однак, як повідомляли тоді росЗМІ, Бакай заборгував різним російським компаніям 25 млн доларів.

Ігор Бакай має громадянство Росії, України і Греції. За часів Кучми був впливовим політиком в Україні, один із творців “Нафтогазу”.

Обіймав посаду першого голови правління компанії з 1998-го по 2000 рік. З 1997-го по 2000 рік – позаштатним радник президента України Леоніда Кучми. У 2003-2004 роках очолював Державне управління справами України.

У 2005 році, після Помаранчевої революції, Бакай отримав російське громадянство.

Ігор Бакай фігурував у низці кримінальних справ, які розслідували українські правоохоронні органи. У 2005 році МВС України оголосило його в розшук у справі про зловживання повноваженнями.
Ексчиновника підозрюють в незаконному продажі майнових комплексів “Готель “Дніпро”, “Готель “Україна”, а також нерухомості Національного комплексу “Експоцентр України”.

Читайте також:
Суд збільшив покарання екснардепові Рудьковському за напад на посольство РФ у Києві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна