НАБУ направило клопотання про затримання підозрюваних суддів ОАСК

 

Детективи Національного антикорупційного бюро України направили генпрокурору проєкти клопотань до Вищої ради правосуддя про надання дозволу на затримання підозрюваних суддів Окружного адміністративного суду Києва.

Про це в четвер, 26 листопада, інформує пресслужба НАБУ.

“Детективи НАБУ направили в офіс генпрокурора проєкти клопотань до Вищої ради правосуддя про надання дозволу на затримання та утримання під вартою підозрюваних суддів ОАСК, які грубо ухиляються від виконання своїх процесуальних обовʼязків”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до таких дій слідство змушене вдатися, зважаючи на відсутність інших законних шляхів для доставлення підозрюваних до суду та забезпечення їхньої належної процесуальної поведінки.

НАБУ та САП підозрюють керівництво та низку суддів ОАСК у спробі захоплення державної влади, участі у злочинній організації та зловживанні впливом.

У вересні 2020 року слідчий суддя Вищого антикорупційного суду продовжив строк досудового розслідування у кримінальному провадженні за цими фактами до 17 січня 2021 року. У відповідному рішенні, зокрема, підтверджено набуття суддями статусу підозрюваних, інакше питання про продовження строку досудового розслідування стосовно них не розглядалося би.

Як відомо, суддів ОАСК, зокрема його голову Павла Вовка, голову Державної судової адміністрації, колишніх високопосадовців та інших осіб із 17 липня підозрюють у створенні злочинної організації; захопленні державної влади; зловживанні впливом; втручанні у діяльність державних діячів та створенні штучних перешкод у діяльності ВККС та її членів.
Окружний адмінсуд Києва відомий такими скандальними рішеннями, як відсторонення в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, визнання протиправними дій директора НАБУ Артема Ситника, скасування рішення про націоналізацію “Приватбанку” та багато інших.
27 жовтня ОАСК прийняв ухвалу, у якій зобов’язав Мін’юст викреслити з Єдиного реєстру інформацію про Ситника як керівника НАБУ.
При цьому у вересні Вища рада правосуддя відмовлялася відстороняти голову ОАСК Вовка та суддів цього суду.

Читайте також:
Відповідно до петиції: Зеленський почав консультації про ліквідацію Окружного адмінсуду

НАБУ повідомило про розшук голови ОАСК Павла Вовка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна