У Вінниці хочуть перенести “карантин вихідного” на понеділок і вівторок

 

У Вінницькій міській раді запропонували перенести карантин вихідного дня на понеділок та вівторок, замість суботи та неділі. Остаточне рішення має прийняти комісія ТЕБ та НС.

Про це повідомив заступник вінницького міського голови Андрій Очеретний у середу, 25 листопада, передає місцеве видання Vlasno.info.

За його словами, так підприємцям буде легше працювати і вони отримають виторг та зможуть виплатити усю заробітну плату своїм працівникам.

“Ми пропонуємо обласній комісії ТЕБ та НС перенести умовні вихідні дні на понеділок та вівторок… Також написали таке ж саме звернення до прем’єр-міністра України”, – пояснив Очеретний.

Він також додав, що для підприємців ініціюватимуть скасування єдиного податку. Йдеться про податок для першої та другої груп.

Нагадаємо, 11 листопада Кабінет Міністрів запровадив карантин “вихідного дня” в Україні. Жорсткі обмеження діятимуть з 00:00 суботи до 00:00 понеділка, буде заборонено приймання відвідувачів у закладах громадського харчування – барах, ресторанах, кафе. Діяльність спортивних залів, фітнес-центрів та басейнів також під забороною.

Будуть закриті торговельно-розважальні центри та інші заклади розважальної сфери. У вихідні не будуть працювати заклади культури, які проводять культурно-масові заходи.

Буде дозволено роботу продуктових магазинів, закладів з надання фінансових послуг, діяльність з інкасації та перевезення валютних цінностей, операторів поштового зв’язку. Працюватимуть установи медичної та ветеринарної практики.

Діяльність АЗС без зон харчування та СТО також не заборонена.

Цей карантин почав діяти вже на вихідних 14-15 листопада, триватиме він щонайменше до кінця місяця.

Місцева влада в більш як десяти великих містах України відмовилася втілювати рішення Кабміну про запровадження карантину “вихідного дня”.
14 листопада відбулися протести підприємців проти карантинних обмежень у Чернівцях, Житомирі тощо.
Того ж дня петиція до президента Володимира Зеленського з вимогою скасувати карантин “вихідного дня” набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

Читайте також:
КСУ відкрив провадження в справі про “штраф Зеленського”

“Як власників будівельних магазинів”: міських голів штрафуватимуть за відмову від карантину “вихідного дня”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна