Спецпризначенці ВСП відпрацьовують навички штурмової альпіністики. Без страховки

 

Офіцери Центру спеціального призначення протидії диверсіям і терористичним актам Військової служби правопорядку в ЗС України вдосконалюють навички зі штурмової альпіністики та вправляються у повітрянодесантній підготовці.

Про це в понеділок, 23 листопада, повідомляє “Армія.Інформ”.

Командир групи з позивним “Пушкін” пояснює, що для альпіністського вишколу потрібно бути підготовленим як фізично, так і морально. Штурмову альпіністику специ ВСП відпрацьовують без страховки. 

“Твоя страховка — це твоя рука. Все залежить виключно від тебе. Якщо не підготовлений фізично, не готовий морально, то не зможеш виконати завдання. З новачками нашого Центру розпочинаємо підготовку з бази, тобто зі стрибків від стіни й ходьби. Людині треба навчитися довіряти своїй мотузці. Поступово додаємо перевороти, розвороти, маятник тощо. Коли людина впевнено триматиметься на мотузці та навчиться контролювати її однією рукою, додаємо елементи спорядження та зброю. На відміну від 2014 року, нині з’явилися легші плити до бронежилетів, які дають змогу бути динамічнішими. Вага таких плит у комплекті сягає 7 кілограмів. Плюс каска 1,2 кілограма. Повне спорядження важить у середньому до 10–12 кілограмів”, – коментує “Пушкін”.

Фото: Армія.Інформ

За словами командира військової частини підполковника Богдана Столярчука, під час занять з бойової та спеціальної підготовки підрозділи Центру випробовують новітні зразки форми й спорядження.

Також він висловив сподівання, що незабаром його колеги отримають на озброєння нові вітчизняні парашутні системи, з допомогою яких можна десантуватися з боєприпасами з висот понад 3000 метрів і приземлятися на обмеженій ділянці місцевості.

Читайте також:
У Греції українські спецпризначенці пройшли курс із планування операцій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна