На виборах мера Львова перемогу вкотре здобув Садовий

 

Ввечері в середу, 25 листопада, Львівська міська ТВК оголосила офіційні результати виборів голови Львівської ОТГ.

Як передає Zaxid.net, Андрій Садовий отримав на 62,25% голосів виборців.

За результатами голосування, Садовий в другому турі здобув 143 466 (62,25%) голосів виборців, за Олега Синютку (“Європейська солідарність”) проголосувало 84 277 (37,75%) львів’ян, що прийшли на вибори.

Андрій Садовий обіймає посаду міського голови Львова з квітня 2006 року.

Нагадаємо, екзит-поли компаній Liberty Report та Fama свідчили, що Садовий отримає майже 63% голосів виборців, а Синютка – близько 37%.
Явка під час другого туру виборів голови Львівської ОТГ склала 39%, що більше аніж було у першому турі.

22 листопада в одинадцятьох великих містах України відбувся другий тур виборів мерів.

Міських голів обирали у Львові, Черкасах, Полтаві, Дніпрі, Рівному, Миколаєві, Ужгороді, Слов’янську, Нікополі, Дрогобичі та Бердянську.

У Черкасах переміг Анатолій Бондаренко (партія “За майбутнє”) із 54,33%, у Дніпрі – Борис Філатов (“Пропозиція”) – 78,07%, Рівному – Олександр Третяк (“Європейська солідарність”) – 50,25%, Миколаєві – Олександр Сєнкевич (“Пропозиція”) – 59,74%, Ужгороді – самовисуванець Богдан Андріїв із 51,1%, Слов’янську – Вадим Лях (“Опозиційний блок”) набравши 60,87%, Нікополі – Олександр Саюк (“За майбутнє”) із  54,64%, Дрогобичі – самовисуванець Тарас Кучма із 50,6%, Бердянську – Валерій Баранов ( “За майбутнє”) із 49,98%.

Другий тур мав відбутися у 12 містах, проте в Кривому Розі його перенесли на 6 грудня. Це пов’язано з відмовою чинного мера, лідера першого туру Юрія Вілкула від подальшої участі у виборчій кампанії. Міський голова послався на погіршення стану здоров’я. Таким чином, у другому турі братимуть участь кандидати, які посіли друге і третє місце: Дмитро Шевчик (“Слуга народу”) і Костянтин Павлов (“ОПЗЖ”).

15 листопада другий тур мерських виборів відбувся в семи містах.
У місті Суми переміг чинний мер Олександр Лисенко (ВО “Батьківщина”) із 60,32%, в Одесі – Геннадій Труханов (“Довіряй ділам”), у Луцьку – Ігор Поліщук (“За майбутнє”), у Херсоні – нардеп Ігор Колихаєв (партія Ігоря Колихаєва “Нам тут жити”, у ВР член групи “За майбутнє”), у Краматорську на Донеччині – Олександр Гончаренко (самовисуванець), у Кам’янці-Подільському на Хмельниччині – Михайло Посітко (ВО “Свобода”), в Українці на Київщині – Олександр Туренко (“Європейська солідарність”).

Читайте також:
“Усунули мера від повноважень”: у Львівській міськраді сформували тимчасову владу без Садового

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна