Біля окупованого Петрівського спостерігачі ОБСЄ виявили мінне поле

 

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні (СММ) встановила, що виявлений раніше на тимчасово окупованій території між населеними пунктами Петрівське та Стила пакет із протипіхотними мінами з ПМН-2 зник, а натомість з’явився знак із попередженням про мінне поле.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться у щоденному звіті № 280/2020, оприлюдненому СММ ОБСЄ у вівторок, 24 листопада.

“Члени патруля Місії зауважили, що виявлений раніше прозорий пластиковий пакет із приблизно 20 протипіхотними мінами (за оцінкою, типу ПМН-2), що лежав на землі приблизно за 2 км на північ від Петрівського та приблизно за 170 м на схід від дороги С05132, між населеними пунктами Стила (непідконтрольний урядові, 34 км на південь від Донецька) та Петрівське, вилучено”, – мовиться в звіті.

Натомість у цьому районі  з’явилося попередження про мінне поле.

“За три метри на захід від тієї ж автодороги на відстані приблизно 2,4 км на північ від Петрівського спостерігачі вперше побачили червоний прямокутний знак з написом “Обережно! Міни!” російською мовою та зображенням білого черепа й перехрещених кісток посередині, за допомогою якого позначили відоме мінне поле”, – повідомляють у звіті.

У звіті СММ ОБСЄ від 10 листопада повідомлялося, що 9 листопада на тимчасово окупованій території неподалік автошляху між населеними пунктами Стила та Петрівське міні-БПЛА СММ зафіксував на землі прозорий пластиковий пакет із приблизно 20 протипіхотними мінами типу ПМН-2.

Нагадаємо, раніше Міністерство оборони України поінформувало в ОБСЄ про те, що у рамках виконання своїх зобов’язань стосовно Оттавської конвенції Україна знищила понад три млн заборонених протипіхотних мін. Зокрема до 2011 року Україна під міжнародним наглядом знищила всі протипіхотні міни “ПМН-2”.

Читайте також:
З початку року на Донбасі загинули 18 цивільних, 85 – поранені, – ОБСЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна