В Україну не пустили угорського посадовця, відповідального за співпрацю із Закарпаттям

 

Вранці у вівторок, 24 листопада, українські прикордонники не пропустили в нашу державу угорського політика Іштвана Грежу, якому заборонено в’їзд в Україну через втручання угорського уряду в місцеві вибори.

Про це інформує “Європейська правда” із посиланням на кілька джерел.

Грежа прибув на пункт пропуску “Лужанка” в Закарпатській області, де прикордонники проінформували його про заборону на в’їзд і не дозволили перетнути кордон.

КПП “Берегшурань-Лужанка” є найближчим до Берегова – міста з найчисельнішою угорською громадою в Україні.

За інформацією видання, українська сторона знала про запланований візит: Будапешт напередодні відправив ноту, у якій “поінформував” Україну про запланований візит Грежі.

В Угорщині, ймовірно, передбачали непропуск Грежі через український кордон, адже інформація про заборону була відома, зокрема й у експертних колах.

Після близько годинного очікування посадовець повернувся до Угорщини. Станом на полудень вівторка, 24 листопада, офіційних заяв сторін щодо цієї ситуації не надходило.

Як відомо, Іштван Грежа – уповноважений угорського міністра, відповідальний за розвиток співпраці між областю Саболч-Сатмар-Берег і Закарпаттям.

Нагадаємо, Україна заборонила в’їзд двом високопосадовцям із Угорщини через агітацію в Закарпатській області під час минулих місцевих виборів, які пройшли 25 жовтня.
Тоді міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна налаштована на конструктив у відносинах з Угорщиною, однак робитиме жорсткі й чіткі кроки, якщо Будапешт нехтуватиме інтересами та законодавством України.

Читайте також:
Прем’єр Орбан пояснив, чому Угорщина блокує ухвалення бюджету Євросоюзу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.