Служба зовнішньої розвідки починає ремонт споруди спецпризначення “Сіріус”

 

Служба зовнішньої розвідки України взялася капітально ремонтувати споруду спеціального призначення “Сіріус”.

Про це у вівторок, 24 листопада, повідомляє Український мілітарний портал.

Ця споруда розташована на території об’єкту “Овідіополь-2” в селищі Великодолинське Овідіопольського району Одеської області.

Вартість ремонтних робіт складає 4 492 798,84 грн та проводитиме їх ТОВ “ПРОМІН БУД СЕРВИС”, що відповідно до тендеру у системі публічних закупівель Prozorro визнаний переможцем.

Пропозиція іншої компанії – ТОВ “Український виробничо-будівельний Альянс Центр” попри меншу цінову пропозицію у 4 490 470,67 гривень була відхилена.

Як причина відхилення вказано не надання забезпечення тендерної пропозиції та акт огляду об’єкту, тому відповідно до абзацу 5 пункту першого частини першої та абзацу 2 пункту другого частини першої Закону така пропозиція повинна бути відхилена.

Довідково:
Об’єкт на території “Овідіополь-2” (військова частина № 21489 Овідіополь-2 комплекс “Персей”) до 1991 року входив до системи 16-го управління Комітету державної безпеки Радянського союзу.

Саме це управління Комітету держбезпеки СРСР займалось радіолектронною розвідкою (РЕР) та радіоперехопленням.
Сьогоднішнє призначення об’єкту достеменно не відомо, проте у мережі у багатьох джерелах вказують на незмінності призначення унікального об’єкту, що знаходиться у відомчому підпорядкуванні Служби зовнішньої розвідки України.

Читайте також:
ЗСУ отримали нову станцію радіоелектронної боротьби

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна