В Івано-Франківській облраді “ЄС” перейшла в опозицію до “Свободи” із партією Коломойського

 

Фракція партії “Європейська солідарність” в Івано-Франківській облраді оголосила про перехід в опозицію до більшості, яку утворила фракція ВО “Свобода” за участі олігархічного проєкту “За майбутнє”.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті Івано-Франківської обласної організації “ЄС”.

“Європейська солідарність” в Івано-Франківській обласній раді оголошує про перехід в опозицію до більшості, створеної партіями “Свобода”, «Батьківщина”, “За майбутнє”, “Платформа громад” та “Слуга народу”, яка суперечить нашим ціннісним засадам і волевиявленню людей”, – сказано у відозві.

“…Уже перший день роботи обласної ради засвідчив: деякі політичні сили, які позиціонують себе як патріотичні, готові знехтувати вибором прикарпатців і створили більшість із партією “За майбутнє”, за якою стоїть одіозний проросійський олігарх Ігор Коломойський, який у травні 2019 року в інтерв’ю Financial Times висловився за дефолт України. У листопаді 2019 він заявив, що відновлення зв’язків з Росією є необхідним для економічного виживання України, вважаючи, що рана заживе: “Дайте їй п’ять, десять років, і кров забудеться”, – нагадали в партії, яку очолює п’ятий президент Петро Порошенко.

“Викликало подив, коли голова обласної ради від демократичної та патріотичної донедавна партії запропонував кандидатуру від політичної партії одіозного олігарха, який готовий за гроші здати Україну та її інтереси. Ми проти кулуарних домовленостей політичних сил на Івано-Франківщині і зради вибору прикарпатців”, – зазначено в заяві “ЄС”.

Як відомо, до Івано-Франківської обласної ради на виборах 25 жовтня пройшли шість політичних сил: ВО “Свобода” – 18 депутатів, “Європейська солідарність” – 17, “За майбутнє” – 16, “Батьківщина” – 14, “Платформа громад” – 10, “Слуга народу” – 9. Загалом в облраді 84 депутати.
20 листопада депутати обрали голову облради. Ним повторно став “свободівець” Олександр Сич. Він подав кандидатури на посади двох своїх заступників, які були затверджені 64 голосами. Відтак першим заступником Івано-Франківської обласної ради став Василь Гладій від ВО “Батьківщина”, заступником голови облради – Микола Палійчук від партії “За майбутнє”, яку контролює олігарх Ігор Коломойський.
“Європейська солідарність” участі в голосуванні за заступників не брала, заявивши, що в облраді не вдалося сформувати проукраїнської більшості.

Читайте також:
“Усунули мера від повноважень”: у Львівській міськраді сформували тимчасову владу без Садового

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна