У Криму запустили електронний словник кримськотатарської мови

 

У Криму запустили електронний словник-додаток кримськотатарської мови Luğatçıq.

Про це в понеділок, 23 листопада, повідомив автор ідеї Айдер Аджівапов, пише “Крим.Реалії”.

У словнику – близько 45 тисяч кримськотатарських слів і 6 млн словоформ. Він підтримує переклад з російської на кримськотатарську мову і навпаки. Додатком можна користуватися на комп’ютері або завантажити на телефон.

“Мета створення – дати можливість кожному кримському татарину і не тільки швидко й легко знайти переклад потрібного слова”, – сказав Аджівапов у коментарі ресурсу Crimean Tatars.

 

Айдер Аджівапов додав, що робота над створенням словника тривала понад півтора року.

“Людина, яка зайшла на сайт і не знайшла потрібне їй слово, завтра обов’язково зайде і його знайде, тому що завтра це слово буде додано. Ми зробили систему зворотного зв’язку, люди можуть швидко повідомляти про помилки”, – сказав він.

Словник доступний за посиланням. 

Варто нагадати, що в лютому 2018 року в Криму вийшов перший том російсько-кримськотатарського словника під авторством кримського лексикографа Сейрана Усеїнова.

Читайте також:
Кримськотатарський орнамент “Орьнек” хочуть внести до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна