Помер співзасновник Союзу українців Румунії Микола Корсюк

 

На 71-му році життя помер видатний український поет і прозаїк у Румунії Микола Корсюк, який був одним із засновників Союзу українців у країні.

Про це йдеться у повідомленні Cоюзу українців Румунії у фейсбуці.

“На 71-му році життя відійшов у вічність видатний український поет і прозаїк у Румунії Микола Корсюк, активний член та один із засновників Союзу українців Румунії. Союз українців Румунії висловлює найщиріші співчуття скорботній родині та глибокий сум з приводу непоправної втрати”, – йдеться у повідомленні.

Корсюк народився 30 березня 1950 року у марамуреському селі Луг над Тисою.

Він був головним редактором журналу “Наш голос” і головним редактором дитячого журналу “Дзвоник”, що видаються Союзом українців Румунії.

Свої перші твори Микола Корсюк почав друкувати у 1971 році в українській газеті “Новий вік”, а також у колективних томах “Сонячне відлуння” та “Наші весни”, але як письменник він дебютував у 1972 році із книгою “Нащадки сонця”.

У 1973 році письменник видав свою першу прозову книжку – збірку новел “Роздоріжжя”, за яку був нагороджений премією за дебют Спілки письменників Румунії.

Він є автором поетичних та прозових творів “Ворота” (1975), “Сюжет для новели” (1977), “Монолог дерева” (1980); “Чужий біль” (1985), “Монолог” (2003), “Яйце райце” (2005), а також прозовий роман “Ні бог, ні люди” (2008), за який отримав премію Спілки письменників Румунії.

Микола Корсюк також видав збірку віршів для дітей “Зайчикова книжка” (2009). Кілька його творів перекладено на румунську, німецьку та угорську мови. Микола Корсюк був членом Спілки письменників Румунії, Національної спілки письменників України, а також членом Українського ПЕН-клубу.

Читайте також:
Померла віце-президентка Світового конгресу українців і меценатка Анна Кисіль

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна