Із Львівського госпіталя ветеранів війн евакуювали киснезалежних хворих, вибуху не було. ДОПОВНЕНО

доповнено, уточнено

Ситуація після виходу з ладу кисневої системи у госпіталі в Винниках Львівської області владналася.

“Подачу кисню у винниківському госпіталі відновлено. Всі пацієнти, яких евакуювали до лікарні швидкої допомоги, завершать лікування вже тут”, – написав у фейсбуці в ніч на 21 листопада мер Львова Андрій Садовий.

Перед тим міський голова зазначав, що після вибуху балона у шпиталі не було можливості постачати кисень, при тому що там лікували 60 киснезалежних хворих.

“30 [осіб] прийме до себе лікарня швидкої допомоги, 5 з них – у реанімації. 12 людей везуть у 8-му лікарню”, – зазначав мер у нічному дописі в соцмережі.

Водночас у Збройних силах України виправили Садового, який стверджував, ніби вибух стався в обласному військовому шпиталі.

“Учора на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» мер міста Львова розмістив повідомлення про те, що у Львівському обласному військовому шпиталі, який розташований у населеному пункті Винники, сталась надзвичайна подія – вибухнув кисневий балон. Некоректність цього повідомлення полягає в тому, що війську підпорядковується зовсім інша регіональна медична установа – Військово-медичний клінічний центр Західного регіону, який розташований у Львові. А лікувальна установа у Винниках має назву Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи — лікувально-профілактичний заклад охорони здоров’я, який підпорядкований Головному управлінню охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації і утримується за рахунок коштів обласного бюджету”, – ідеться в повідомлені “Армії інформ”.

Зазначається, що основним завданням цього госпіталю є надання стаціонарної та поліклінічної лікувально-діагностичної допомоги інвалідам війни, учасникам бойових дій (усіх часів незалежності України), учасникам Другої світової війни, особам, прирівняним до них щодо пільг, репресованим та колишнім політв’язням, ліквідаторам аварії на ЧАЕС (захворювання терапевтичного профілю), самотнім поважного віку, а також здійснення функцій організаційно-методичного центру медичного обслуговування ветеранів війни області.

У пресслужбі обласного управління ДСНС у свою чергу розповіли: “20 листопада о 23:26 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про вихід з ладу системи кисневого постачання в КНП ЛОР «Львівському обласному госпіталі інвалідів війни та репресованих ім. Юрія Липи» за адресою м. Винники, вул. Івасюка.
До місця події негайно виїхали рятувальники 61-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Винники та оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у Львівській області.
Пожежно-рятувальним відділенням проводились роботи по забезпеченню освітлення місця ремонтних робіт та за допомогою гідравлічного обладнання надавалась допомога ремонтній бригаді ТОВ «Львівкисень» по пломбуванню кінцевиків пластини газифікатора кисневої станції.
До проведення робіт залучалось 8 чоловік особового складу та 2 одиниці спецтехніки”.

ДОПОВНЕНО. Сам Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих уточнив, що вибуху як такого не було.

“О 22:05 20.11.2020 вийшла з ладу системи кисневого постачання в КНП ЛОР “Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю.Липи”. Вибуху не було! Причиною поломки стала тріснута пластина!” – зазначено на ФБ-сторінці медзакладу.

У шпиталі уточнили, що внаслідок події потерпілих серед пацієнтів і персоналу немає.

До місця події виїжджало 16 бригад екстреної медичної допомоги, забезпечених киснем та апаратами ШВЛ. Відбулася евакуація кисневозалежних пацієнтів в обласні та міські заклади охорони здоров’я м. Львова, серед них 11 перебували на штучній вентиляції легень. Всього з госпіталю евакуйований 21 пацієнт, серед яких троє – на ШВЛ.

Станом на 00:25 21 листопада подача кисню була відновлена, евакуацію пацієнтів припинено. Наразі госпіталь продовжує роботу в штатному режимі.

Читайте також:
Вибух кисню у військовому шпиталі на Львівщині: важкохворі потребують евакуації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна