На шахті Скочинського в Донецьку знайшли тіла чотирьох загиблих гірників

 

На шахті ім. О. Скочинського в окупованому Донецьку напередодні виявили й підняли на поверхню тіла всіх чотирьох гірників, зниклих безвісти після аварії.

Про це 21 листопада повідомила пресслужба так званого “МНС ДНР”.

Зазначається, що на шахті тривають заходи з ліквідації наслідків аварії, що сталася 17 листопада. Тоді о 5:20 в конвеєрному штреку 5-ї західної лави виникла пожежа. На момент події під землею перебували 26 робітників, 22 із них були евакуйовані. Четверо зникли безвісти. Встановити їх місцезнаходження не вдавалося майже три доби. Рятувальні роботи були ускладнені високою концентрацією газу у виробках.

Згідно з попереднім висновком технагляду, до пожежі призвів вибух газоповітряної суміші.

Донецька шахта ім. Олександра Скочинського була введена в експлуатацію в 1975 році. Максимальна глибина ведення гірничих робіт тут – 1350 метрів.
Шахта вважається однією з найнебезпечніших у світі через високий вміст газу метану у вугільних пластах та ризик виникнення газодинамічних явищ (викидів).
Найбільша аварія на шахті Скочинського сталася 4 квітня 1998 року, коли загинуло 63 гірники. У 2001 році на шахті загинуло 6 гірників, у 2009-му – двоє, 11 квітня 2014 року – семеро.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна