У штаті Вісконсин перерахують голоси на вимогу Трампа

 

Виборча комісія штату Вісконсин пізно ввечері в середу, 18 листопада, погодилася видати наказ про перерахунок голосів в округах Мілуокі і Дейн на вимогу штабу президента Дональда Трампа.

Про це інформує агентство The Associated Press.

Штаб Трампа заплатив три мільйони доларів, необхідних для перерахунку, і очікувалося, що видача наказу буде формальним ходом. Натомість це призвело до майже шестигодинних суперечок.

Палкі дискусії між представниками двох партій серед членів комісії ще до початку перерахунку можуть вказувати на те, що процес відбуватимуться бурхливо.

Округи повинні завершити перерахунок до 1 грудня. Демократ Джо Байден виграв у Вісконсині з 20 608 голосами, він також вигравав у округах Дейн і Мілуокі з перевагою більш ніж 2:1.

У Мілуокі Байден виграв з 317 270 голосами проти 134 357, в той час як в окрузі Дейн різниця склала 260 185 проти 78 800 на користь Байдена.

Трамп виграв вибори у Вісконсині в 2016 році з перевагою менш ніж 23 тисячі голосів, тоді у нього не було претензій до законності підрахунку.

Читайте також:
Путін буде торгуватися з Байденом за Крим і Донбас, – Клімкін

Чергові вибори президента США відбулися 3 листопада 2020 року.
При цьому рекордна частина американських виборців проголосували поштою та достроково (близько 100 мільйонів).
Оскільки президента США визначають не прямим голосуванням, а через виборників, то ключове значення має перемога кандидатів у так званих “хитких” штатах, або штатах-“гойдалках” (swing state, battleground state) – це штати США, де кандидати від Демократичної та Республіканської партій мають приблизно рівні шанси бути обраними. Аналітики визначили такі хиткі штати: Айова, Вірджинія, Вісконсин, Міннесота, Мічиган, Невада, Нью-Гемпшир, Огайо, Пенсильванія, Північна Кароліна, Флорида. Із них Байден виграв у більшості, а також у Джорджії й Аризоні.

Остаточні підрахунки ще тривають, але провідні американські ЗМІ з обох таборів визнали перемогу Байдена (остаточно – після встановлення його переваги у штаті Пенсильванія, після врахування “поштових” бюлетенів).

Байдена вже привітали з обранням лідери іноземних держав, зокрема й президент України Володимир Зеленський.

При цьому чинний президент-республіканець Дональд Трамп відмовляється визнати свою поразку.

Читайте також:
306:232 – у США підрахували всі голоси виборників

Найстарший президент.
Як Джо Байден ішов до посади і чого чекати Україні після його перемоги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна