Наукова спільнота анонсувала протест під СБУ через обшуки в музеї Революції гідності

 

Після обшуку 19 листопада в Музеї Революції Гідності та квартирі директора громадськість збирається вийти на акцію протесту під стінами Служби безпеки України.

Як анонсують активісти, захід розпочнеться 20 листопада об 11:00 на Володимирській, 33.

Ініціатори акції назвали обшуки в музеї провокацією правоохоронців, спробою дискредитацією проукраїнських сил з “подальшими діями реваншу” та “проявом зневаги до цінностей, за які виходили люди на Майдан”.

“Ми не можемо залишатися осторонь, оскільки це має велике значення для наших цінностей та інтересів і стосується кожного з нас. Ми збираємось під СБУ аби довести: ніхто не може принижувати українські інтереси, за які виходили люди і боронили власним життя, ніхто не має права дискредитувати цю сторінку нашої історії і ніхто не змириться зі свавіллям влади та безглуздими методами залякування людей через обшуки”, – йдеться в анонсі події “Наукова спільнота проти репресій Національного музею Революції Гідності” на ФБ.

Додамо, що слідчі дії проводило Головне управління Національної поліції у місті Києві під процесуальним керівництвом столичної прокуратури.
Співробітники СБУ були залучені слідчими для оперативного супроводу згідно з Кримінальним процесуальним кодексом України.

Як інформувала “Новинарня“, в Києві в Національному музеї Революції гідності вранці в четвер, 19 листопада, правоохоронці проводять обшук. Частково роботу музею заблоковано.

Силовики згодом повідомили, що слідчі підозрюють посадовців Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності в розкраданні коштів, виділених на реконструкцію об’єкта.
Триває досудове слідство за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

В офісі президента відреагували на обшуки в приміщенні Музею Революції Гідності та заявили, що новина про слідчі дії викликала “полярні емоції”, зокрема й “деструктивні”.

Читайте також:
ДБР викликало на допит лідерів Євромайдану у справі “про держпереворот”, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна