“Там, де засівають якість – проростає перемога”: воєначальники ЗСУ вітають із Днем сержанта

 

Сьогодні в Україні відзначають День сержанта Збройних сил, який установлений 19 квітня 2019 року указом президента України.

Українські воєначальники вранці в середу, 18 листопада, вітають сержантів ЗСУ із їхнім професійним святом, яке відзначається в Україні вже другий рік поспіль.

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Руслан Хомчак:

“Сержант – це лідер для солдатів, помічник для офіцера, частина командної групи, а сержантський корпус ЗС України – становий хребет війська.
Формування професійного сержантського корпусу є одним із найважливіших завдань реформування та розвитку Збройних Сил України. Успішне його виконання безпосередньо вплине на загальне підвищення бойових спроможностей та рівень боєготовності підрозділів. Ми вже маємо значні досягнення на цьому шляху: впроваджено дієву систему професійної освіти та підготовки, значно розширено права та повноваження сержантського і старшинського складу, остаточно сформована вертикаль посад та введено в дію новий перелік військових звань.

Окремо хочу відзначити внесок тисяч сержантів і старшин ЗСУ у справу захисту держави від російського агресора. Ви зупинили ворога і цим зберегли мирне життя на більшій частині території країни. Ваш подвиг і самовіддане служіння своєму народові закарбовується у віках поряд із героїчною славою попередніх поколінь українських захисників.
Сержанти та старшини Збройних Сил України гідно продовжують кращі військові традиції та бойову звитягу вояків підстаршинської ланки Армії Української Народної Республіки та Української Повстанської Армії”.

Командувач Сил спеціальних операцій генерал-майор Григорій Галаган:

“Ви – лідери. Ваші люди – ваша відповідальність. Кожне правильне рішення – це великий крок до зростання підлеглих. Ведіть за собою своїх воїнів. Їхні проблеми – ваша відповідальність. Їхній успіх – ваша мета.
Ви – взірець. Навчайте своїм прикладом інших і навчайтеся самі. Будьте справедливими. Бойовий шлях – це постійне вдосконалення: себе самого, свого підрозділу, свого війська.
Ви – основа. Фундамент Збройних сил – це ваш досвід. Здобутий у боях за Незалежність, у миротворчих місіях, у співпраці з провідними фахівцями країн-партнерів. Що краще ви передаватиме свій досвід іншим – тим успішніше будете самі.
Де б ви не були, які б завдання не виконували пам`ятайте: ЗСУ – це ви”.

Командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-полковник Олександр Сирський:

“Набутий Вами бойовий досвід настільки унікальний, що не лише ви вчитеся в наших іноземних партнерів, а й самі передаєте їм свої навички набуті в ході виконання бойових завдань на сході нашої країни.
За мужність та героїзм більше трьох тисяч військовослужбовців сержантського складу нагороджені державними нагородами, двом присвоєно звання “Герой України” з удостоєнням ордена “Золота Зірка”, на жаль, посмертно.
Сьогодні ми схиляємо голови, згадуючи тих, хто віддав своє життя за Україну.
Хочу подякувати кожному сержанту за самовіддану службу та професіоналізм, а вашим родинам – за підтримку. Окремо хочу подякувати сержантам та старшинам, які перебувають у військовому резерві”.

Командувач морської піхоти ВМС ЗС України генерал-лейтенант Юрій Содоль:

“Сьогодні ви є зразком для підлеглих, лідерами та помічниками для командирів. Ви навчаєте солдат і відповідаєте за їх життя, ведете їх у бій і власним прикладом демонструєте відданість військовій справі, професіоналізм, мужність і героїзм у боротьбі за свободу, незалежність і територіальну цілісність України.
У цей день вітаю всіх, хто входить до складу сержантського корпусу, і дякую за вірність військовій присязі”.

Виконуючий обов’язки Командувача об’єднаних сил генерал-майор Віктор Ганущак:

“Сьогодні сержант — одна із ключових ланок військового устрою, а сержантський колектив — кістяк будь-якого бойового підрозділу.
На ваших плечах – велика відповідальність. Ви маєте завжди бути гідною опорою для командира, лідером і зразком для усього особового складу. Вам довіряють та вас поважають.
Саме ви безпосередньо керуєте підрозділами первинної ланки і підпорядкованим особовим складом, навчаєте, виховуєте і відповідаєте за життя підлеглих, власним прикладом демонструєте дисциплінованість, навченість та волю до перемоги.
Сьогоднішнє свято символізує особливу роль сержантського корпусу у створенні сучасного, боєздатного і високопрофесійного українського війська. Доказом є бездоганне виконання визначених бойових завдань в районі проведення Операції об’єднаних сил. Ви проявляєте себе мужньо й самовіддано, демонструючи найкращі якості молодших командирів. Дякую вам за це”.

Командир 3-го окремого полку імені князя Святослава Хороброго підполковник Михайло Красотін:

Роби як я, а не як я сказав! В Силах спеціальних операцій сержанти давно стали кастою.
Вести за собою інших – обов’язок лідера. Виховувати себе та своїх – справа честі. Діяти як одне ціле – запорука успіху, як в бою так і в повсякденній діяльності. В день професійного свята, щиро вітаємо “хребет” та основу сучасного війська.
Там, де засівають якість – проростає перемога, в усіх аспектах”.

Командир 28 омбр імені Лицарів Зимового Походу полковник Максим Марченко:

“Сержант завжди був опорою і наставником для рядового бійця, вірним другом та підтримкою у складну годину. Сержант це та людина, яка виховує із цивільного справжнього воїна, захисника своєї держави.
Жодне військо у світі не обходиться без сержанта і я дуже пишаюсь тим, що кожен із вас вносить величезний вклад у розвиток нашої бригади.
Тому у День сержанта Збройних Сил України, я вітаю Вас із професійним святом і бажаю завжди бути прикладом для своїх побратимів та залишатися вірними військовій присязі!”

Міністр оборони України Андрій Таран:

“Українські сержанти постійно проходять підготовку у військових навчальних закладах та навчально-тренувальних центрах держав-членів та партнерів НАТО. Тож такий рівень співробітництва з провідними арміями світу є цінною складовою успіху і фахового зростання нашого сержантського складу.
З кожним роком інтенсифікується впровадження натівських методів та підходів, аби навчання та підготовка сержантсько-старшинського складу ставали якіснішими та якомога швидше досягли рівня стандартів Північноатлантичного Альянсу.
Дякую всім сержантам Збройних сил України за віддану службу, мужність та героїзм. Бажаю вам міцного здоров’я, нових звершень, миру, сил та наснаги”.

Командувач об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв також привітав старшин і сержантів командування, яке він очолює, із професійним святом.

“Від щирого серця зичу вам сили й наснаги, невичерпного оптимізму, сміливих ідей та нових звершень задля зміцнення обороноздатності нашої країни, а вашим рідним — міцного здоров’я, добра, злагоди та незламної віри у нашу перемогу”, – сказав він та нагородив кращих військовослужбовців відомчими відзнаками, подяками та грамотами.

Читайте також:

Сержантська реформа на прикладі Сил спецоперацій: “мама-тато” для солдата за прикладом НАТО
Головний сержант ССО Сергій Шкодін: “морський котик”-вусань переміг смерть і формує хребет нової армії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна