Прем’єр Орбан пояснив, чому Угорщина блокує ухвалення бюджету Євросоюзу

 

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан пояснив рішення його країни ветувати бюджет Європейського Союзу тим, що передбачені ним зобов’язання нібито були пов’язані з прийомом мігрантів.

Про це повідомляє Hungary Today.

Він зазначив, що країна ветувала бюджетний пакет згідно з позицією, яку Угорщина висловила під час саміту лідерів ЄС у липні 2020 року.

Орбан заявив, що “ті, то захищає свої кордони та свої країни від міграції Брюссель більше не вважає країнами, де діє верховенство права”, додавши, що пропозиція прив’язати виділення коштів до дотримання верховенства права означала би прив’язку фінансування до “підтримки міграції” і використовувалася би як інструмент тиску на незгодні країни.

Він зазначив, що Угорщина і так погодилася на компроміс, підтримавши ідею спільних позик всупереч своєму бажанню.

“Ми погодилися на компроміс у липні лише через нашу відданість європейській солідарності і бажанні допомогти, щоби країни-члени, які опинились у фінансовій скруті, могли якнайшвидше отримати необхідні кошти”, – сказав Орбан.

Віктор Орбан заявив, що Угорщина повністю прихильна до ідеї верховенства права, нагадавши, що колись країна боролася за повалення комуністичного режиму.

За його словами, питання верховенства права у ЄС перетворили на політичний інструмент тиску, і жодна процедура в ЄС не має бути прив’язана до оцінки верховенства права, доки немає “об’єктивних критеріїв”.

“На нашу думку, прив’язувати економічні, фінансові питання до політичних дебатів було б великою помилкою, яка підірве європейську єдність. Будь-яка нова процедура, що передбачає покарання для країн-членів, повинна запроваджуватися лише через одностайне внесення поправок до основних Угод. Ми хочемо, щоб країни-члени дотримувалися цієї вимоги”, – заявив Віктор Орбан.

Нагадаємо, напередодні Польща й Угорщина заблокували ухвалення бюджету Євросоюзу.

Читайте також:
Через агітацію на Закарпатті Україна заборонила в’їзд двом угорським високопосадовцям

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна