Кампанія Трампа витратить $3 млн на перерахунок бюлетенів у двох округах Вісконсина

 

Президент США Дональд Трамп буде домагатися часткового перерахунку голосів в штаті Вісконсин, який, за прогнозами, його суперник Джо Байден виграв з перевагою у 20 000 голосів.

Про це у середу, 18 листопада, інформує ВВС.

За кілька годин до крайнього терміну оскарження результатів кампанія Трампа заявила, що вимагає перерахунку голосів в округах Мілуокі і Дейн, посилаючись на порушення.

Державні чиновники заявили, що отримали від кампанії Трампа три мільйони доларів для покриття витрат на перерахунок.

Перерахунок у масштабі штату обійшовся би кампанії приблизно в $7,9 млн.

Відповідно до закону штату Вісконсин, Трамп має право вимагати перерахунку голосів, адже перевага Байдена становила менше 1%, але більше 0,25%. Однак його кампанія повинна спочатку покрити витрати на перерахунок.

Кампанія Трампа стверджувала, що відкріпні бюлетені були змінені і неправильно видані, а закони про ідентифікацію виборців були порушені.

Мілуокі і Дейн традиційно підтримують демократів. Ці округи разом складають більше третини голосів Байдена у Вісконсині.

У Мілуокі Байден виграв з 317 270 голосами проти 134 357, в той час як в окрузі Дейн різниця склала 260 185 проти 78 800 на користь Байдена.

Трамп досі відмовляється визнати поразку на виборах і продовжує робити необґрунтовані заяви про “масові фальсифікації”.

Читайте також:
Путін буде торгуватися з Байденом за Крим і Донбас, – Клімкін

Чергові вибори президента США відбулися 3 листопада 2020 року.
При цьому рекордна частина американських виборців проголосували поштою та достроково (близько 100 мільйонів).
Оскільки президента США визначають не прямим голосуванням, а через виборників, то ключове значення має перемога кандидатів у так званих “хитких” штатах, або штатах-“гойдалках” (swing state, battleground state) – це штати США, де кандидати від Демократичної та Республіканської партій мають приблизно рівні шанси бути обраними. Аналітики визначили такі хиткі штати: Айова, Вірджинія, Вісконсин, Міннесота, Мічиган, Невада, Нью-Гемпшир, Огайо, Пенсильванія, Північна Кароліна, Флорида. Із них Байден виграв у більшості, а також у Джорджії й Аризоні.

Остаточні підрахунки ще тривають, але провідні американські ЗМІ з обох таборів визнали перемогу Байдена (остаточно – після встановлення його переваги у штаті Пенсильванія, після врахування “поштових” бюлетенів).

Байдена вже привітали з обранням лідери іноземних держав, зокрема й президент України Володимир Зеленський.

При цьому чинний президент-республіканець Дональд Трамп відмовляється визнати свою поразку.

Читайте також:
306:232 – у США підрахували всі голоси виборників

Найстарший президент.
Як Джо Байден ішов до посади і чого чекати Україні після його перемоги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна