Помер театральний режисер Роман Віктюк. Поховають у Львові

 

У вівторок, 17 листопада, на 85 році життя помер театральний режисер Роман Віктюк.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на дирекцію московського Театру Романа Віктюка.

“Роман Григорович помер у лікарні, це сталося сьогодні”, – повідомили в театрі.

Російське агентство ТАСС з посиланням на джерело, якому відомі побажання близьких режисера, написало, що Віктюка поховають у Львові.

“Романа Віктюка поховають у Львові, на батьківщині. У сімейному склепі”, – сказав співрозмовник агентства.

27 жовтня Романа Віктюка госпіталізували з коронавірусом. Спочатку його помістили у відділення терапії, проте згодом стан режисера погіршився, і його перевели в реанімацію.

Роман Віктюк – радянський, український і російський театральний режисер. Він народився в жовтні 1936 року у Львові.

Навчався у Державному інституті театрального мистецтва (ГИТИС, Москва). Після його закінчення повернувся до Львова, де працював актором у місцевому Театрі юного глядача, а згодом — режисером, створив театральну студію при Львівському палаці піонерів.

Далі Віктюк працював у Твері, Вільнюсі (Російський драматичний театр Литви, 1970—1974), Одесі, Таллінні, Києві (Київський театр юного глядача), Саратові, Казані, Ризі, Санкт-Петербурзі, Москві.

У 1991 році Роман Віктюк створив театр свого імені в Москві, в якому він виступав головним режисером і художнім керівником.

За своє життя режисер поставив понад 250 вистав у театрах України, Литви, Латвії, Росії, Італії, США, Фінляндії та інших країн. З найвідоміших – “Служниці”, “Федра”, “Мадам Баттерфляй”, “Лоліта”, “Дама без камелій”.

Читайте також:
Померла віце-президентка Світового конгресу українців і меценатка Анна Кисіль

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна