Окупанти в Сімферополі обмежили постачання води до 4 годин на добу

 

Із вівторка, 17 листопада, через критичну ситуацію із наповненістю водосховищ окупаційна влада в Криму скоротила подачу води до Сімферополя.

Про це інформує “Радіо Свобода”.

Віднині мешканці Сімферополя зможуть користуватися водою тільки чотири години на добу: з вівторка до четверга – з 6:00 до 8:00 і з 18:00 до 20:00, а з п’ятниці до неділі – з 18:00 до 22:00.

Раніше воду до будинків у Сімферополі подавали по три години зранку та по три ввечері.

Ситуація з питною водою в Криму різко погіршилася на початку 2020 року, коли через відсутність опадів на півострові обміліли багато водойм, а запас води у водосховищах критично знизився.

У Сімферополі та передмістях із метою економії воду відключали в робочий час і ночами, погодинний графік подачі ввели в курортних містах Алушта і Партеніт, у Севастополі через дефіцит питної води оголосили “режим підвищеної готовності”.

За прогнозами науковців, посуха в Криму може тривати і в 2021 році.

Нагадаємо, українська влада неодноразово заявляла про те, що водопостачання анексованого Криму буде відновлено тільки після деокупації півострова.

Україна забезпечувала до 85% потреб Криму у прісній воді через Північно-Кримський канал, що з’єднує головне русло Дніпра з півостровом. Після анексії Криму Росією у 2014 році поставку води на півострів було припинено.

Запаси води у Криму поповнюють з водосховищ природного стоку і підземних джерел. Згідно з заявами екологів, регулярне використання води з підземних джерел призвело до засолення ґрунту на півострові.

Читайте також:
Окупанти прокладають водогін для Севастополя через виноградники

Кривонос назвав об’єкти в окупованому Криму, де РФ може зберігати ядерну зброю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна