Забезпечити 80% COVID-ліжок киснем можна не раніше середини грудня, – МОЗ

 

Попри виділені кошти на облаштування кисневих магістралей в лікарнях, закупівлю кисневих концентраторів, досягти показника забезпеченості COVID-ліжок у 80% можливо не раніше середини грудня.

Про це на брифінгу повідомила перша заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Садов’як, передає “Укрінформ” у вівторок, 17 листопада.

“По всій Україні є з цим проблеми (підведення кисню до COVID-ліжок, – “Н”). Навіть незважаючи на те, що виділені кошти на проведення магістралей, закупівлі концентраторів, є низка проблем на місцях, які заважають це зробити. Так, не вистачає працівників, котрі проводять ці магістралі, не вистачає компаній, які можуть зробити технічну документацію (…) На жаль, потрібен час і (…) це буде не раніше середини грудня”, – сказала Садов’як.

Раніше уряд виділив майже 900 млн грн для забезпечення подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з СОVID-19. До цього було виділено 572 млн грн.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів доручив МОЗ досягти 100 тисяч ПЛР-тестувань за добу.

Читайте також:
COVID-19 в Україні: за добу діагностували понад 11 900 нових інфікувань

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна