Команда Трампа відступилась від позовів у ключових штатах, – CNN

 

Судові справи щодо виборів президента США в чотирьох ключових штатах, ініційовані кампанією Дональда Трампа, щоби завадити оголошенню перемоги Джо Байдена, зазнали поразки.

Про це в понеділок, 16 листопада, поінформував телеканал CNN.

“Справи у федеральних судах штату Джорджія, Вісконсин, Мічиган та Пенсильванія не проіснували довго”, – йдеться в повідомленні.

Позивачі, якими формально виступили звичайні виборці, мали на меті підкріпити юридичну стратегію чинного президента Дональда Трампа. Тепер, очевидно, він не зможе заблокувати перемогу Байдена на президентських виборах до того, як Колегія виборників оформить її офіційно.

Як зауважує CNN, позови в різних штатах були написані однаково, і всім була надана юридична підтримка відомої контори адвоката Джеймса Боппа-молодшого. Однак позивачі були вимушені відступити.

Це сталося через три дні після рішення федерального апеляційного суду, що виборці не можуть висувати певний перелік конституційних претензій. По суті, це заблокувало стратегію юристів Трампа, яку вони хотіли реалізувати в штаті Пенсильванія.

Дональд Трамп досі відмовляється визнати поразку на виборах та поширює бездоказові твердження про широкомасштабні фальсифікації під час голосувань.

“Я виграв вибори!”, – написав він у твіттері 16 листопада. Однак соціальна мережа вкотре позначила його допис як спірний, зауваживши, що офіційні джерела інакше оцінюють результати виборів у США.

Читайте також:
Путін буде торгуватися з Байденом за Крим і Донбас, – Клімкін

Чергові вибори президента США відбулися 3 листопада 2020 року.
При цьому рекордна частина американських виборців проголосували поштою та достроково (близько 100 мільйонів).
Оскільки президента США визначають не прямим голосуванням, а через виборників, то ключове значення має перемога кандидатів у так званих “хитких” штатах, або штатах-“гойдалках” (swing state, battleground state) – це штати США, де кандидати від Демократичної та Республіканської партій мають приблизно рівні шанси бути обраними. Аналітики визначили такі хиткі штати: Айова, Вірджинія, Вісконсин, Міннесота, Мічиган, Невада, Нью-Гемпшир, Огайо, Пенсильванія, Північна Кароліна, Флорида. Із них Байден виграв у більшості, а також у Джорджії й Аризоні.

Остаточні підрахунки ще тривають, але провідні американські ЗМІ з обох таборів визнали перемогу Байдена (остаточно – після встановлення його переваги у штаті Пенсильванія, після врахування “поштових” бюлетенів).

Байдена вже привітали з обранням лідери іноземних держав, зокрема й президент України Володимир Зеленський.

При цьому чинний президент-республіканець Дональд Трамп відмовляється визнати свою поразку.

Читайте також:
306:232 – у США підрахували всі голоси виборників

Найстарший президент.
Як Джо Байден ішов до посади і чого чекати Україні після його перемоги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна