Житомирські каменярі виготовили пам’ятник Леонідові Каденюку

 

У Житомирській області каменярі завершили виготовлення пам’ятника астронавту, народному депутату України IV скликання Леонідові Каденюку.

Про це розповів перший заступник голови Житомирської облдержадміністрації Володимир Федоренко, який їздив подивитися на останні штрихи кропіткої роботи коростишівських каменярів, пише в понеділок, 16 листопада, агентство УНІАН.

“Пам’ятник Леонідові Каденюку сьогодні почнуть монтувати на Байковому кладовищі у Києві. Його виготовили цілком із Покостівського граніту Житомирщини”, – зазначив Володимир Федоренко.

За його словами, роботи над пам’ятником тривали півроку.

“Автором пам’ятника є Анатолій Гайдамака. Скульптор – Володимир Шолудько. Роботи тривали пів року. Наскільки мені відомо, ініціаторами виготовлення пам’ятника стали Міністерство культури України, волонтери та приватні особи. Офіційне відкриття – 19 листопада”, – розповів перший заступник голови Житомирської ОДА.

Інформацією, скільки затрачено коштів на виготовлення пам’ятника, чиновник не володіє.

Каденюк пішов із життя 31 січня 2018 року.  67-річний льотчик раптово помер в парку Царське Селоу Києві під час пробіжки, ще до приїзду “швидкої допомоги”.

Як інформувала “Новинарня“, президент Зеленський заявив, що Україна профінансує облаштування могили та встановлення пам’ятника першому астронавту незалежної держави  Леонідові Каденюку.

Читайте також:
У Києві ініціюють створення бульвару імені Каденюка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна