До 2022 року 44 підприємства МОУ ліквідують

 

До 2022-го року 42 держпідприємства Міноборони буде реорганізовано, 44 – ліквідовано, а 5 – передано на приватизацію.

Про це в понеділок, 16 листопада, повідомляє пресцентр оборонного відомства.

“42 державних підприємства Міністерства оборони України буде реорганізовано, 5 – передано на приватизацію у Фонд державного майна України. Ще 44 держпідприємства Міноборони підлягають ліквідації. Це передбачено стратегією реформування об’єктів держвласності зі сфери управління оборонного відомства”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Міноборони врахувало зауваження та результати аналізу ефективності роботи підпорядкованих держпідприємств, проведеного громадськими організаціями, а також вивчило іноземний досвід управління підприємствами воєнної сфери.

“Було взято до уваги прогноз майбутнього безпекового середовища, щоб забезпечити функціонування та розвиток тих державних підприємств, що відповідатимуть як сучасним потребам, так і викликам майбутнього”, – додали в МО.

Держпідприємства, діяльність яких безпосередньо не пов’язана із майбутніми потребами сектору оборони, сплановані до передачі на приватизацію у Фонд держмайна.

Слід також враховувати, що 15 підприємств Міноборони знаходяться на тимчасово окупованій території у Криму.

Наразі Міністерством оборони України видано наказ, розроблений Комітетом реформ, що регламентує аспекти реформування держпідприємств оборонного відомства.

Затверджено Перспективний перелік суб’єктів держвласності, що задіяні у виконанні найважливіших функцій у рамках реформування сектору оборони.

Також у відомстві офіційно формалізовано перспективну схему функціонального управління об’єктами держвласності, що належать до сфери управління Міноборони.

Планується, що до 2022 року у сфері управління Міноборони залишиться 42 держпідприємства, з яких 40 – у функціональному управлінні Головного управління майна та ресурсів, а 2 – Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Читайте також:
З 1 січня 2021 року всі ЗСУ перейдуть на харчування за каталогом, – Міноборони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна