У Румунії десять коронавірусних хворих загинули в пожежі у реанімації

 

У місті П’ятра-Нямц на північному сході Румунії внаслідок пожежі в лікарні загинули щонайменше 10 осіб – важко хворих на COVID-19, ще кілька зазнали важких травмувань.

Як повідомляє BBC, ввечері 14 листопада вогонь спалахнув у відділенні інтенсивної терапії, де багато пацієнтів перебували на штучній вентиляції легенів.

Вісім людей загинули в реанімації на другому поверсі будівлі, де спалахнула пожежа, ще двоє – в сусідній палаті. Всі вони лікувалися від коронавірусних ускладнень.

Черговий лікар спробував врятувати хворих та отримав серйозні опіки. Його в критичному стані госпіталізували в Бухарест на військовому літаку. Дехто з медперсоналу також зазнав опіків та інших уражень.

За словами міністра охорони здоров’я Румунії Нелу Татару, найімовірніше, пожежу спричинило коротке замикання.

Швидкому поширенню вогню міг сприяти кисень, який отримували пацієнти.

Після пожежі пацієнтів із лікарні в П’ятра-Нямц переводили до шпиталю в місті Ясси.

З початку епідемії COVID-19 у Румунії зафіксували понад 360 тисяч випадків коронавірусної хвороби (+7 тисяч за попередню добу) та 8926 померлих.

Читайте також:
Новий добовий рекорд смертності від COVID-19 у Польщі – 548 осіб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна