Учасників озброєної групи, які стріляли по поліції в Києві, взято під варту безальтернативно

 

Суд у Києві заарештував на два місяці без визначення застави трьох учасників озброєної групи, які під час затримання стріляли по правоохоронцях.

Про таке рішення феміди в суботу, 14 листопада, повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

Затриманим інкримінують посягання на життя працівника правоохоронного органу та незаконне поводження зі зброєю (ст. 348 та ст. 263 КК України). Санкція статтей передбачає від 9 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Інцидент стався 13 листопада, коли в Києві на вул. Героїв Космосу патрульні поліцейські зупинили автомобіль, в якому перебували троє пасажирів. Ті вибігли з салону й почали тікати. Один із них почав стрілянину у бік правоохоронців та поранив одного з них.

Зловмисників вдалося затримати. Ними виявилися троє уродженців Хмельницької області, які нещодавно прибули до Києва та проживали в орендованій квартирі.

У ході обшуку в них вилучили предмети, схожі на гранати РГД-5 та Ф-1, пістолет Макарова з набоями, кайданки, пластикові хомути, скотч, комплект професійних відмичок, дистанційні рації та інші речові докази.

Опубліковано Київська міська прокуратура Субота, 14 листопада 2020 р.

Правоохоронці перевіряють причетність підозрюваних до вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів на території Києва та інших регіонів України, встановлюють їхніх можливих спільників.

Досудове розслідування здійснює слідчий відділ Святошинського управління поліції ГУ Нацполіції в м. Києві.

Читайте також:
Чоловік, який стріляв у патрульного поліцейського в Києві, був у розшуку за незаконне поводження зі зброєю, – МВС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.