На Донеччині пішов до суду обвинувальний акт на бойовика “ДНР”, який воював під Дебальцевим, Пісками й ДАПом

 

Слідчі Служби безпеки України на Донеччині завершили досудове розслідування у справі колишнього бойовика так званої “ДНР”, який брав участь у бойових діях проти української армії.

Про це в п’ятницю, 13 листопада, повідомив пресцентр ГУ СБ України в Донецькій та Луганській областях.

“Досудове слідство встановило, що мешканець Донецька у 2014 році добровільно приєднався до одного з розвідувально-диверсійних підрозділів бойовиків (батальйону “Шум” так званого “Козачого союзу “Область війська Донського” – “Н”). Потім ватажки терористів призначили його до складу групи вогневої підтримки так званої «1-ї Слов’янської бригади ДНР», де він брав участь у бойових діях проти сил АТО в районі Вуглегірська, Дебальцевого, Пісків, Спартака, Логвинового та Донецького аеропорту.

Згодом фігурант покинув лави бойовиків та переховувався від правосуддя в різних регіонах нашої країни”, – розповіли в СБУ.

Про затримання бойовика в Одесі СБУ інформувала 17 квітня цього року.

Ішлося про те, що під час затримання зловмисник надав про себе неправдиві дані та чинив фізичний опір.

З’ясовано, що на підконтрольну територію України зловмисник виїхав 2018 року, переховувався в Харкові й Києві. Згодом переїхав до Одеси, де отримав нові документи.

Обвинувальний акт направлено до суду в межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (“Створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації”).
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років.

Слідчо-розшукові заходи проводились під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області.

Читайте також:
Від Горлівки до Гааги: як шахтар Артем став танкістом “ДНР”, воював проти України, а тепер заробляє у Вінниці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна