Венедіктова назвала небойові втрати ЗСУ за сім місяців

 

Із березня по жовтень в зоні проведення операції Об’єднаних сил внаслідок бойових дій поліг 21 військовий, 199 бійців за цей період отримали поранення.
Небойові втрати ЗСУ – 979 осіб.

Як передає “Новинарня“, про це в п’ятницю, 13 листопада, заявила генеральна прокурорка Ірина Венедиктова в фейсбуці.

“Небойові ж втрати українських військових за сім місяців склали 979 осіб. 276 – загинули (із них 44 смерті настали в зоні ООС) та 703 отримали поранення або тілесні ушкодження. Саме через такі втрати в спеціалізованій прокуратурі Об’єднаних сил утворено відділ процесуального керівництва досудовим розслідуванням у кримінальних провадженнях з питань розслідування причин смертей смертей військовослужбовців в небойовій обстановці”, – зазначила генпрокурорка.

Венедиктова додала, що в загальному військова прокуратура за сім місяців розслідувала 277 кримінальних справ за фактами смертей військовослужбовців в небойових ситуаціях. У 39 випадках підтверджено факт самогубства. Вже 16 обвинувальних актів направлено до суду.

За підрахунками “Новинарні“, з початку року (станом на 1 листопада) внаслідок бойових дій загинули 55 українських силовиків, зокрема в період з березня по жовтень – 40 військових.

клацайте двічі для збільшення

Читайте також:
Загиблі герої жовтня 2020: ФОТО, ІСТОРІЇ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна