У Львові всі вихідні до 30 листопада оголосили робочими днями

 

У Львові вирішили, що вихідні субота і неділя до 30 листопада стають робочими днями.

Таке рішення в п’ятницю увечері, 13 листопада, ухвалив виконавчий комітет Львівської міської ради, передає пресслужба мерії.

Це рішення поширюється на заклади громадського харчування, торговельно-розважальні центри, заклади культури, спортивні зали, фітнес-центри і ринки.

Відтак у Львові неможливо запровадити карантин вихідного дня, заявляють у мерії.

“У Конституції чорним по білому написано, що держава має захищати права громадян України. Тому рішення, яке ми прийняли, дасть можливість людям працювати. Це стосується життя й безпеки 50 тисяч родин, бо 50 тисяч працівників мають свої сім’ї, і ми не можемо їх залишити без засобів для існування”, – цитує мера Львова Андрія Садового його пресслужба.

Всі заклади при цьому мають дотримуватися санітарних вимог.

У міській раді наголошують, що 14 листопада підприємці можуть скористатися рішенням виконкому, якщо контролюючі органи матимуть претензії.

Додамо, що у Львові в малому і середньому бізнесі задіяні близько 50 тисяч людей.

Раніше міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що оскаржить у суді рішення уряду про запровадження в Україні карантину вихідного дня.

Читайте також:
Карантин вихідного: що закриють, що працюватиме. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна