У Києві таксі в’їхало в зупинку, є загиблі

 

Вранці в п’ятницю, 13 листопада,  авто з позначкою служби таксі Uber в’їхало в зупинку громадського транспорту та збило трьох пішоходів, двоє померли від травм.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в фейсбуці.

“Сьогодні близько 8:00 ранку автомобіль зі знаками служби таксі Uber, водій якого не впорався з керуванням, в’їхав у зупинку громадського транспорту і збив трьох пішоходів, двоє з них померли від отриманих травм”, – написав Геращенко.

Урядовець заявив, що за попередніми даними, “водій в гонитві за заробітком перепрацьовував за кермом і просто заснув”.

“Водій 1997 року народження не перебував у стані алкогольного сп’яніння, про це свідчить перевірка драгером. Його затримали, розпочато кримінальне провадження, ч. 3 ст. 286 ККУ – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами. Якщо він буде визнаний винним і вирок ступить в законну силу, то санкція цієї статті передбачає від п’яти до десяти років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами до трьох років. Зараз триває слідство, встановлюються всі обставини події”, – зазначив речник Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко в коментарі “Прямому”.

Геращенко також зазначив, що в Україні десятиліттями блокують ухвалення закону, що регулює роботу ринку послуг таксі, який, зокрема, встановлював би норми часу роботи водія комерційного автотранспорту і жорстку заборону на перепрацювання за кермом.

Заступник міністра внутрішніх справ звернувся до народних депутатів із проханням ухвалити такий закон і запровадити жорсткий контроль за часом роботи водіїв таксі, автобусів, а також і вантажного та спеціального автотранспорту.

Читайте також:
ДТП на Хрещатику: прокуратура відкрила провадження, водія затримали

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна