Окупанти на Донбасі продовжують блокувати всі КПВВ, крім “Станиці Луганської” та “Новотроїцького”, – ДПСУ

 

З 10 листопада – дня відновлення роботи контрольних пунктів в’їзду-виїзду в районі проведення Операції об’єднаних сил на Донбасі – фактичний пропуск здійснюється лише на двох КПВВ: “Станиця Луганська” та “Новотроїцьке”. 

Про це в п’ятницю, 13 листопада, повідомляє Державна прикордонна служба України.

“Фактичний пропуск громадян здійснюється лише в контрольних пунктах в’їзду-виїзду “Станиця Луганська” – щодобово та “Новотроїцьке”, в якому представники окупаційної влади розблоковують рух двічі на тиждень у понеділок та п’ятницю. На решті дорожніх коридорів рух блокують проросійські незаконні збройні формування”, – зазначається в повідомленні.

Загалом за тиждень прикордонники оформили:

  • у КПВВ “Станиця Луганська” на вхід із тимчасово окупованої території України (ТОТУ) – 821 людину, на вихід – 1074 людини;
  • у КПВВ “Новотроїцьке” – на виїзд у ТОТУ 230 громадян і 36 транспортних засобів на в’їзд – 77 осіб і 9 транспортних засобів;
  • у КПВВ “Золоте” – трьох осіб і в КПВВ “Щастя” – 11 осіб, які вибули в напрямку тимчасово окупованої території, повернули представники окупаційної влади;
  •  у КПВВ “Гнутове”, “Мар’їнка” та “Майорське” громадяни для перетину лінії розмежування не прибували.

Крім того, протягом тижня до тимчасово окупованої території України міжнародними організаціями доправлено гуманітарні вантажі.
Так, через КПВВ “Новотроїцьке” проїхали 14 вантажівок від Міжнародного комітету Червоного хреста та 10 транспортних засобів від Управління верховного комісара ООН у справах біженців. Для потреб жителів тимчасово окупованої частини Донбасу направлено продуктові та гігієнічні набори, медичні засоби. Загальна вага гуманітарної допомоги становить майже 324 тонни.

Держприкордонслужба України забезпечує функціонування КПВВ щодня з 8:00 до 16:00.

Читайте також:
Сепаратисти ОРДЛО не відкрили КПВВ зі свого боку. ФОТО, ВІДЕО

Як інформувала “Новинарня, у штабі ООС заявили, що з 10 листопада Україна відновлює пропуск громадян через всі сім КПВВ на Донбасі.
Серед них і два нових пункти пропуску “Щастя” і “Золоте”. Всі КПВВ будуть працювати за графіком з 8 до 16.

При цьому бойовики відмовилися відкрити пропуск через КПВВ “Щастя” і “Золоте”. Окупанти вважають, що відкриття цих КПВВ не було узгоджене з ними.

Після цього українська делегація в ТКГ звинуватила Росію у зриві відкриття нових КПВВ і заявила, що Україна, попри відмову бойовиків відновити пропуск людей через лінію розмежування, відкриє нові контрольні пункти в’їзду-виїзду “Щастя” та “Золоте” на Донбасі.

10 листопада Україна зі свого боку відновила роботу всіх семи контрольно-пропускних пунктів в’їзду-виїзду на Донбасі.

Читайте також:
Зеленський перед відкриттям оглянув КПВВ “Щастя” на Луганщині. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна