Лукашенко висловив співчуття родині загиблого активіста Бондаренка та доручив узяти розслідування під контроль

 

Олександр Лукашенко, який називає себе президентом Білорусі, висловив співчуття родині загиблого активіста Романа Бондаренка та доручив взяти розслідування обставин його смерті “під серйозний контроль”.

Про це в п’ятницю, 13 листопада, повідомила білоруська редакція “Радіо Свобода“.

“Я щиро співчуваю батькам. Хочу висловити їм слова співчуття і підтримки. Коли помирає людина – це погано, тим більш, коли це молода людина”, – заявив Лукашенко.

Він сказав, що попросив генерального прокурора країни взяти справу “під серйозний контроль” та розслідувати “сумлінно й об’єктивно”.

Нагадаємо, 31-річний мінчанин Роман Бондаренко отримав серйозні травми внаслідок побиття у дворі біля свого будинку, коли спробував завадити невідомим особам у балаклавах зірвати біло-червоно-білі стрічки з паркану.
Зі слів очевидців, Романа силою відштовхнули, він вдарився головою. Потім хлопця відвезли на мікроавтобусі, через півтори години доставили в лікарню швидкої допомоги з набряком мозку. Хлопець перебував у критичному стані до вечора 12 листопада, після чого помер.

Тисячі білорусів вийшли на вулиці, щоб вшанувати пам’ять загиблого активіста.

Водночас про відкриття кримінального провадження з приводу смерті Бондаренка не повідомлялося. “Радіо Свобода” зазначає, що кримінальних справ не було відкрито й за іншими фактами надмірного насильства щодо протестувальників під час акцій, які почалися після президентських виборів 9 серпня.
13 листопада стало відомо, що слідчий комітет РБ призупинив розслідування смерті Олександра Тарайковського, який помер імовірно від пострілу силовиків.

Після того, як акції опозиції пішли на спад, силовики в Білорусі повсюдно зривають біло-червоно-білу національну символіку та затримують її носіїв.

Читайте також:
Після вбивства у Мінську Романа Бондаренка українські ГО вимагають від влади припинити економічну співпрацю з Білоруссю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна